zondag 29 maart 2015

Geen bier maar wijn bij bengel



Plaats: leiden
Restaurant: In den Bierbengel
 
Meneer & Mevrouw besluiten om weer eens uit eten te gaan. We zijn immers al een maand te laat! Na wat rond te hebben gestruind op internet op zoek naar een leuke gezellige plek in Leiden stuitten we op het restaurant “In den Bierbengel”. We zijn in een gekke bui vandaag. We hebben pannenkoeken gegeten als ontbijt en besluiten om naar “In den Bierbengel” te gaan. De internet site van het restaurant is een beetje verouderd en onlogisch ingedeeld, maar zegt dat wat over de keuken? Het menu wat erop staat is apart en gelukkig niet zo standaard en daar kiezen we voor.
Meneer & Mevrouw staan voor de deur, kijken even naar de gevel en naar binnen. Het is nog leeg in de zaak, maar het ziet er van binnen en van buiten sfeervol uit. We maken een foto van de entree en gaan naar binnen, heerlijk de warmte in. 


Doet u ons maar een glaasje rode wijn. Broodje met tapenade erbij? Lekker! Laten we daar maar eens mee beginnen. Voor 24,50 kan je kiezen uit de hele kaart. Waar Meneer vorige keer de kaassoep nam, neemt Mevrouw nu de “Leidse kaassoep met kervel en mosterd”. Apart is de smaak van de kaassoep wel, een soort zuurtje zit eraan dat erg overheerst. We kunnen alleen niet ontdekken waar het nou precies vandaan komt. De vrouw in de bediening verteld dat het aan de Leidse kaas ligt, maar later komt ze terug naar de tafel en verteld ze dat het door de mosterd komt. Meneer en Mevrouw hebben zo hun twijfels en vrezen dat de soep niet in een goed vat zat, want ‘’wat in een goed vat zit verzuurt niet’’. 

Meneer en Mevrouw hebben er gelukkig niet helemaal het zuur van gekregen, dus kunnen we het proeven gelukkig voortzetten. Meneer nam de “Quiche gevuld met garnalen en krab met salade en een pittige chili-yoghurtdressing”. De smaak is goed alleen had Meneer het idee dat de garnalen en krab erg lang op het strand hadden gelegen.  Het mocht wel wat smeuïger, er miste wat room in de quiche waardoor die droog was. De pittige chili-yoghurtdressing heeft meneer niet als pittig ervaren, maar dat kan per persoon verschillen.
We laten het voorgerecht voor wat het is en gaan over op het hoofdgerecht. Mevrouw nam de “Skreifilet, op de huid gebakken, met een dillesaus en aardappelpuree”. De garing van de vis is prima en met de groentes zijn we ook blij. Ze hebben een bite, top! De aardappelpuree was hetzelfde als de garnalen en de krab dus helaas droog. Wat gek is, want mijn rode koolpuree is wel goed en romig. Meneer had de “Varkenshaas met brie uit de oven, rode koolpuree en rode wijnsaus”. Meneer vond de varkenshaas en brie een goede combi en het was erg smaakvol. Meneer bestelt een 2de glas wijn, het gaat er goed in. Volgens mevrouw heb ik al een “pret gezicht”. Nou dan weten we het wel. 


Le Dessert: Meneer zit al goed vol, maar kiest toch de “Ameretti-kersentaart geserveerd met kersenijs”. Het taartje was prima en lekker alleen  zat er een cannelle slagroom bij…. of was het toch geschifte bijna tot boter geslagen slagroom? Bij Meneer en Mevrouw aan tafel barst het gesprek weer los over de slagroom: is het dan echt zo moeilijk om zelf slagroom op te slaan? 

Tip: als je de slagroom te ver hebt opgeslagen en het bijna boter is: scheut ongeslagen slagroom er door spatelen - en NIET weer met de mixer - en hokospokus: je hebt goede slagroom.  Mevrouw nam als dessert “Wentelteefje van Fries suikerbrood met kaneelijs”. Mevrouw zit ook goed vol en het dessert gaat er met moeite in. Maar de smaak was goed, alleen het wentel teefje had langer in de pan mogen liggen, waardoor die wat krokanter was geweest. 

Meneer & Mevrouw doen het luiden van de bierklok, betalen de rekening, bedanken de gastvrouw voor de avond en lopen rustig terug naar het station.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten