zondag 29 maart 2015

Stevig happen bij Pandarve!



Eetcafe Pandarve
Plaats: Zeist

Welkom bij eetcafe Pandarve in hartje Zeist. Meneer & Mevrouw eten dit keer ‘’á la cart’’, want we konden dit keer helaas geen passend menu vinden.
We parkeren de auto op een parkeerterrein vlak bij het centrum. We lopen de winkelstraat binnen op zoek naar restaurant/eetcafe Pandarve. Het restaurant is niet heel lastig te vinden, als je maar het juiste huisnummer invoert op je navigatie, je begrijpt waar het mis ging…. (20 minuten de binnenstad van Zeist eens rustig bekeken). 


Van buiten ziet het eruit als een gezellig cafe met een serre waar al vroeg wat tafeltjes bezet zijn. Na de toeristische binnenstad tour zijn we lichtelijk vermoeid, koud en beginnen stevige trek te krijgen, dus we stappen snel naar binnen. Van binnen ziet het er uit als een echt cafe, donkere hout kleuren, licht iets gedimd, een flinke bar en wat hoge tafeltjes. We vragen of er nog plek is voor twee personen en krijgen een hoge tafel toegewezen. Het bedienend personeel is zeer vriendelijk en spontaan. Het valt ons op dat ze geen bedrijfskleding aan hebben en in hun eigen kloffie lopen. Het keukenpersoneel loopt gelukkig wel allemaal in de zelfde lichtgrijze koksbuizen. Alleen dragen ze dan weer geen mutsjes, maar goed dat raakt ons de koude kleren niet.

We krijgen de kaart met voorgerechten en hoofdgerechten, het restaurant staat goed aangeschreven online en we zien ook best leuke gerechtjes op de kaart staan. Mevrouw neemt de "Arancini, Risotto kroketje van truffelrisotto met gerookte eendenborst en uienchutney € 9,50", die mevrouw erg lekker vind, bijna zelfs een compliment geeft (wat zelden voorkomt). Het enige puntje van kritiek was dat de sla niet aangemaakt was met dressing. Meneer had de "Roti Kroketjes, Huisgemaakte kroketjes gevuld met pittige Surinaamse kip kerrie € 7,50". Bij het serveren van het voorgerecht werd me verteld dat de saus op het bord erg pittig was. Meneer sloeg de waarschuwing in de wind en probeerde een mes puntje… De tranen stonden in mijn ogen. Een gewaarschuwd mens telt voor 2. De roti kroketjes waren echt top, smaak was zeker goed, portionering niks op aan te merken. Wat ik nog bijna vergeet te melden was dat nadat we besteld hadden, we een broodmandje op tafel kregen met kruidensmeerseltje (gratis). Vooral dat laatste vinden we belangrijk, want we vinden dat dit service is. Sinds wanneer zijn restaurants gestopt met het geven van gratis broodmandje als je uit eten gaat? Dit zijn plus punten mensen, dikke vette plus punten.. Zo komen de mensen terug bij je. Complimenten!




"In kruidenolie gegaarde Zalm met pernodsaus en venkelpuree € 17,50" nam mevrouw als hoofd gerecht. Puree was ook zelfgemaakt en smakelijk. Mevrouw vond het relatief veel vis, maar had der bord toch leeg. Meneer had als hoofdgerecht de "Saté van de Haas voor de échte vleesliefhebber een zware topper! € 16,50". Nou, en zwaar was tie! Ik was letterlijk het haasje. Wat een bonk van een spies! Met moeite prop ik de laatste stukjes vlees met pindasaus naar binnen, maar krijg het net niet helemaal op. Want ons opvalt is dat er meloen, *physalis en een stukje passievrucht op het bord ligt. Mevrouw maakt de grap: we kunnen ook zonder passievrucht wel zien dat het met passie gemaakt is. We lachen, maar eigenlijk is het zonde en zou hier geld op bespaard kunnen worden. Goedkoop zijn de producten niet en het voegt eigenlijk niks toe aan je gerecht, behalve aan je kostprijs dan. Het haasje heeft me zeker gesmaakt en goed gevuld mag ik wel zeggen. Toppertje chef! 


Meneer en mevrouw discussiëren wat over het dessert en mevrouw besteld de "Tiramisu Italiaans dessertgebak ‘maakt je blij’ € 5,50" om samen te delen. We proeven het netjes in puntgesneden stuk tiramisu en deze smaakt goed! Een Lekkere sterke uitgesproken smaak zoals moeder die maakte. Mevrouw heeft er niks op aan te merken en dat zegt wel wat denk ik.

Meneer & Mevrouw kunnen wel zeggen dat we in dit eetcafe het lekkerste hebben gegeten van alle blogs die we geschreven hebben. Echt een aanrader dus als je een dagje Zeist doet. De rekening is betaald, stappen de deur uit en rennen naar de auto. Bedankt Pandarve.

*
De echte lampionplant wordt wereldwijd in tuinen aangeplant vanwege de decoratieve waarde van de oranje huls die de bes omgeeft. Zowel de tomatillo als de goudbes worden gegeten vanwege de eetbare vruchten.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten