Plaats: Blaricum
Restaurant: Tafelberg
Deze
maand laten we ons verrassen door restaurant Tafelberg in Blaricum. Het ligt
een beetje afgelegen aan de rand van de heide en heeft de uitstraling van een
boerderij. Onze eerste indruk bij binnenkomst is warm en gezellig. Er hangt een
gezellige kerstsfeer. We krijgen een mooi plekje toegewezen en merken gelijk
dat het restaurant van een niveau hoger is dan gemiddeld. Meneer & Mevrouw
gaan het er eens goed van nemen!
Aan
keuze geen gebrek bij Tafelberg. Ze bieden een 3-gangen keuzemenu aan voor € 26,50.
Naast het Chefmenu en de ‘a la cart’ kaart bieden ze ook nog proefmenu’s aan
(kleine samengestelde gerechten voor een lager bedrag). Meneer en Mevrouw gaan
beiden natuurlijk voor het 3-gangen Chefmenu.
We
kunnen kiezen uit twee voorgerechten, Mevrouw neemt: Thai beef salade met
geroosterde gemarineerde runderhaas,
Shanghai paksoi, tauge, zoete soja-dressing en geroosterde cashewnoten. Meneer
gaat voor: Elzasser kaas soep, creme van gruyere, Emmentaler en Riesling met
knoflook croutons. De soep was niet bepaald in de soep gelopen maar precies
zoals die moest zijn, niet te sterk van smaak maar echt lekker! De dressing van Mevrouw haar salade viel iets
minder in de smaak, die had een sterke balsamico smaak wat niet goed
combineerde met het vlees. De stukjes runderhaas in de salade smaakten verder
prima.
Als
hoofdgerecht kiezen Mevrouw & Meneer voor de Kalkoenbiefstukjes met sinaasappel-portsaus
en cranberries, bouquet van geroosterde wintergroente en hazelnoot kroketjes.
Vooral over de hazelnoot kroketjes waren Meneer en Mevrouw erg te spreken:
apart maar erg lekker, de smaak ervan raakte precies de juiste (hazel)noot. Het
vlees was mooi mals en de saus was prima. Het was een mooi gepresenteerd goed
smakend hoofdgerecht! (compliment)
Ook
onze complimenten voor het bedienend personeel. Het voelde voor Meneer &
Mevrouw echt weer eens als een echt avondje uiteten. Het bestek wat niet nodig
was werd netjes weggehaald en we kregen de drankjes keurig met het logo naar
ons toe. Ook werd ons gevraagd of we even wilde wachten met het dessert, start
de timer op 15 minuten!
Petit
grand dessert zo stond op de kaart. We krijgen voor ons een leuk maar simpel
opgemaakt bordje met: Cassissorbet ijs, chocolademousse en pannacotta met
toping van spoofpeer. Waar Mevrouw & Meneer het over eens waren, was dat
alles mier zoet is (behalve de mousse). Het gebruik van teveel suiker is echt
een domper voor je dessert. Waar zijn de echte smaken? De chocolade mousse was
mooi luchtig en ach ja het scheppen van quenelles* dat blijft een
dingetje, maar dat mag de smaak niet drukken. Die overigens goed was.
Meneer
& Mevrouw bedanken voor de goede zorgen en gaan met een tevreden gevoel de
deur uit bij Tafelberg. Het is een echte aanrader voor iedereen die voor een betaalbaar
bedrag lekker en goed wil eten!
*
ovaalvormig
garnituur, traditioneel van vismousseline, maar tegenwoordig elk ingrediënt dat
als ovaal wordt opgediend.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten