zondag 29 maart 2015

Aan tafel op de berg



Plaats: Blaricum
Restaurant: Tafelberg

Deze maand laten we ons verrassen door restaurant Tafelberg in Blaricum. Het ligt een beetje afgelegen aan de rand van de heide en heeft de uitstraling van een boerderij. Onze eerste indruk bij binnenkomst is warm en gezellig. Er hangt een gezellige kerstsfeer. We krijgen een mooi plekje toegewezen en merken gelijk dat het restaurant van een niveau hoger is dan gemiddeld. Meneer & Mevrouw gaan het er eens goed van nemen!


Aan keuze geen gebrek bij Tafelberg. Ze bieden een 3-gangen keuzemenu aan voor € 26,50. Naast het Chefmenu en de ‘a la cart’ kaart bieden ze ook nog proefmenu’s aan (kleine samengestelde gerechten voor een lager bedrag). Meneer en Mevrouw gaan beiden natuurlijk voor het 3-gangen Chefmenu.
We kunnen kiezen uit twee voorgerechten, Mevrouw neemt: Thai beef salade met geroosterde  gemarineerde runderhaas, Shanghai paksoi, tauge, zoete soja-dressing en geroosterde cashewnoten. Meneer gaat voor: Elzasser kaas soep, creme van gruyere, Emmentaler en Riesling met knoflook croutons. De soep was niet bepaald in de soep gelopen maar precies zoals die moest zijn, niet te sterk van smaak maar echt lekker!  De dressing van Mevrouw haar salade viel iets minder in de smaak, die had een sterke balsamico smaak wat niet goed combineerde met het vlees. De stukjes runderhaas in de salade smaakten verder prima.

Als hoofdgerecht kiezen Mevrouw & Meneer voor de Kalkoenbiefstukjes met sinaasappel-portsaus en cranberries, bouquet van geroosterde wintergroente en hazelnoot kroketjes. Vooral over de hazelnoot kroketjes waren Meneer en Mevrouw erg te spreken: apart maar erg lekker, de smaak ervan raakte precies de juiste (hazel)noot. Het vlees was mooi mals en de saus was prima. Het was een mooi gepresenteerd goed smakend hoofdgerecht! (compliment)
Ook onze complimenten voor het bedienend personeel. Het voelde voor Meneer & Mevrouw echt weer eens als een echt avondje uiteten. Het bestek wat niet nodig was werd netjes weggehaald en we kregen de drankjes keurig met het logo naar ons toe. Ook werd ons gevraagd of we even wilde wachten met het dessert, start de timer op 15 minuten!

Petit grand dessert zo stond op de kaart. We krijgen voor ons een leuk maar simpel opgemaakt bordje met: Cassissorbet ijs, chocolademousse en pannacotta met toping van spoofpeer. Waar Mevrouw & Meneer het over eens waren, was dat alles mier zoet is (behalve de mousse). Het gebruik van teveel suiker is echt een domper voor je dessert. Waar zijn de echte smaken? De chocolade mousse was mooi luchtig en ach ja het scheppen van quenelles* dat blijft een dingetje, maar dat mag de smaak niet drukken. Die overigens goed was.
Meneer & Mevrouw bedanken voor de goede zorgen en gaan met een tevreden gevoel de deur uit bij Tafelberg. Het is een echte aanrader voor iedereen die voor een betaalbaar bedrag lekker en goed wil eten!

* ovaalvormig garnituur, traditioneel van vismousseline, maar tegenwoordig elk ingrediënt dat als ovaal wordt opgediend.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten