woensdag 26 november 2014

Bij Gijs aan tafel



Plaats: leiden
Restaurant: Holle Bolle Gijs (Café/Restaurant)

 
Meneer & Mevrouw beginnen deze keer wat vroeg op de avond. Rond zes uur schuiven we bij Holle Bolle Gijs aan tafel. De sfeer is goed en bij binnenkomst lijkt het personeel op het eerste gezicht vriendelijk. Er wordt ons vriendelijk gevraagd of we een drankje lusten. De drankjes worden geserveerd en we krijgen daarbij de menukaart. Voor 18,50 krijg je een 3-gangen menu en kan je kiezen uit alle gerechten van de kaart. Het zijn allemaal wat standaard gerechtjes, maar er is wel genoeg keuze. Alles wordt geserveerd met friet of aardappeltjes en sla of groente. We zitten aan een tafeltje waarbij we zo de keuken in kunnen kijken net als in het vorige restaurant ( ik denk dat we daar maar eens een gewoonte van moeten maken). We zien twee jonge jongens in de keuken staan  zonder koksbuis of kokskleding aan. Ze staan erbij alsof ze uit het studentenhuis om de hoek komen. Verder zien we grote pannen op de bovenste plank staan die verre van schoon zijn en de bak met dressings is gevuld met kant en klaren flesjes. Nou dat belooft wat! 


Het voorgerecht wordt geserveerd, voor mevrouw de carpaccio en voor meneer de paddenstoelenravioli. Tot mevrouws verbazing liggen er stukjes wortel en bloemkool op de carpaccio. Zou dat bedoeld of per ongeluk gebeurd zijn? In ieder geval gingen onze wenkbrauwen pas echt omhoog toen er een partje sinaasappel met schil tevoorschijn kwam.... Juist..hmm..apart.? Geen idee waarom die op de carpaccio ligt. Heeft u wel enig idee of een carpaccio suggestie met sinaasappel? Mail het ons! Het voorgerecht van meneer kon wel wat kleur gebruiken, maar qua smaak  was het oké.
Als hoofdgerecht heeft mevrouw de kogelbiefstuk besteld en meneer lust de zalm wel. Het rare is dat toen de bestelling werd opgenomen er niet werd gevraagd hoe mevrouw de biefstuk wilde hebben. Gijs ging er dus vanuit dat de kogelbiefstuk medium/rare moest zijn. Het geluk wil dat mevrouw hem liever zo heeft dan als een schoenzool, dus complimenten. Meneer heeft een flink stuk zalm op zijn bord liggen dus daar mogen we absoluut niet over klagen. Daarnaast komt er een meisje van de bediening vragen of alles naar wens is. Nou weet ik niet of dat uit vrije wil was, maar goed, het is wel netjes.

Om over te gaan op de klappers van de avond, de Desserts! Mevrouw nam de “choco combo” en meneer verheugde zich op een “wafel met kersen, vanille ijs en slagroom”. Bent u wel eens bij supermarkt Lidl geweest? In het schap bij de koekjes en andere lekkernijen vind je links onderin een doos met wafels met van die kandijsuiker erop, 10 stuks voor 1 euro en 60 cent. Nou, neem die in je hoofd. Warm die op in de magnetron en doe daar bovenop 5 kersen uit blik, slagroom en een fijn geperste mislukte bol ijs: eet smakelijk! Vergeven en vergeten.  De “choco combo” was o.a. een geschifte chocolademousse en chocoladesaus uit een fles van waarschijnlijk de Lidl… Mevrouw barste bijna in tranen uit. 

Meneer & Mevrouw weten ook wel dat we voor € 18,50 niet mogen verwachten dat alles vers van de pers is en op een gepoleerd bordje met gouden randje word geserveerd. Maar een centimeter of 2 meer passie en liefde voor wat je aan het doen bent zou Gijs niet misstaan. Toch bedankt voor de inzet, maar helaas niet voor herhaling vatbaar. Meneer en Mevrouw gaan met een bolle buik richting huis.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten