Plaats:
leiden
Restaurant:
Holle Bolle Gijs (Café/Restaurant)
Meneer
& Mevrouw beginnen deze keer wat vroeg op de avond. Rond zes uur schuiven
we bij Holle Bolle Gijs aan tafel. De sfeer is goed en bij binnenkomst lijkt
het personeel op het eerste gezicht vriendelijk. Er wordt ons vriendelijk
gevraagd of we een drankje lusten. De drankjes worden geserveerd en we krijgen
daarbij de menukaart. Voor 18,50 krijg je een 3-gangen menu en kan je kiezen
uit alle gerechten van de kaart. Het zijn allemaal wat standaard gerechtjes,
maar er is wel genoeg keuze. Alles wordt geserveerd met friet of aardappeltjes
en sla of groente. We zitten aan een tafeltje waarbij we zo de keuken in kunnen
kijken net als in het vorige restaurant ( ik denk dat we daar maar eens een
gewoonte van moeten maken). We zien twee jonge jongens in de keuken staan zonder koksbuis of kokskleding aan. Ze staan
erbij alsof ze uit het studentenhuis om de hoek komen. Verder zien we grote
pannen op de bovenste plank staan die verre van schoon zijn en de bak met
dressings is gevuld met kant en klaren flesjes. Nou dat belooft wat!
Het
voorgerecht wordt geserveerd, voor mevrouw de carpaccio en voor meneer de paddenstoelenravioli.
Tot mevrouws verbazing liggen er stukjes wortel en bloemkool op de carpaccio. Zou
dat bedoeld of per ongeluk gebeurd zijn? In ieder geval gingen onze wenkbrauwen
pas echt omhoog toen er een partje sinaasappel met schil tevoorschijn kwam....
Juist..hmm..apart.? Geen idee waarom die op de carpaccio ligt. Heeft u wel enig
idee of een carpaccio suggestie met sinaasappel? Mail het ons! Het voorgerecht
van meneer kon wel wat kleur gebruiken, maar qua smaak was het oké.
Als
hoofdgerecht heeft mevrouw de kogelbiefstuk besteld en meneer lust de zalm wel.
Het rare is dat toen de bestelling werd opgenomen er niet werd gevraagd hoe
mevrouw de biefstuk wilde hebben. Gijs ging er dus vanuit dat de kogelbiefstuk
medium/rare moest zijn. Het geluk wil dat mevrouw hem liever zo heeft dan als
een schoenzool, dus complimenten. Meneer heeft een flink stuk zalm op zijn bord
liggen dus daar mogen we absoluut niet over klagen. Daarnaast komt er een
meisje van de bediening vragen of alles naar wens is. Nou weet ik niet of dat
uit vrije wil was, maar goed, het is wel netjes.
Om
over te gaan op de klappers van de avond, de Desserts! Mevrouw nam de “choco
combo” en meneer verheugde zich op een “wafel met kersen, vanille ijs en
slagroom”. Bent u wel eens bij supermarkt Lidl geweest? In het schap bij de
koekjes en andere lekkernijen vind je links onderin een doos met wafels met van
die kandijsuiker erop, 10 stuks voor 1 euro en 60 cent. Nou, neem die in je
hoofd. Warm die op in de magnetron en doe daar bovenop 5 kersen uit blik,
slagroom en een fijn geperste mislukte bol ijs: eet smakelijk! Vergeven en
vergeten. De “choco combo” was o.a. een geschifte
chocolademousse en chocoladesaus uit een fles van waarschijnlijk de Lidl… Mevrouw
barste bijna in tranen uit.
Meneer
& Mevrouw weten ook wel dat we voor € 18,50 niet mogen verwachten dat alles
vers van de pers is en op een gepoleerd bordje met gouden randje word
geserveerd. Maar een centimeter of 2 meer passie en liefde voor wat je aan het
doen bent zou Gijs niet misstaan. Toch bedankt voor de inzet, maar helaas niet
voor herhaling vatbaar. Meneer en Mevrouw gaan met een bolle buik richting
huis.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten