maandag 20 oktober 2014

Oh Lobo is uit het goede hout gesneden!



Plaats: Hilversum
Restaurant: Oh Lobo

Mevrouw is jarig en hoe kan je dat beter vieren dan met een heerlijk etentje buiten de deur. Via een vriendin krijgen we de tip om restaurant Oh Lobo te checken en zeg nou zelf: wat is er beter dan mond tot mond reclame? Even wat voorkennis opdoen via de site en dan hup de auto in, want we hebben trek! De site ziet er overzichtelijk en fris uit, daarnaast zien we een super leuke kaart. Smaakvolle gerechtjes en voor een ieder wat wils.

Oh Lobo is een tapas restaurant en ligt midden in het centrum van Hilversum. Meneer en Mevrouw lopen naar binnen en wat ons opvalt is de inrichting. Stijlvol, strak en velen houten elementen wat je gelijk doet voelen alsof je thuis bent. We krijgen een sfeervol tafeltje achterin de zaak en ons geluk wil dat we zo de keuken in kunnen kijken. Eerst krijgen we de uitleg hoe Oh Lobo werkt. Het is een “all you can eat” restaurant. Je betaalt een vast bedrag (€ 21,50) per persoon en kan kiezen uit veertien verschillende samengestelde planken. Een plank is voor minimaal 2 personen. Op die planken liggen verschillende gerechtjes, zodat je veel kan proeven van wat de keuken te bieden heeft.

Proost! Op de verjaardag van Mevrouw. Tijd om te knabbelen! We bestellen een “thema plank (wat deze maand wild is) en de rundvleesplank genaamd “ode aan Bertha 43”. Er komen 2 grote planken op tafel met verschillende heerlijk uitziende items. Meneer kan niet wachten om aan te vallen, maar eerst wordt ons uitgebreid uitgelegd door de bediening wat er allemaal op de planken te vinden is. Wat een plus punten! Meneer en Mevrouw zijn ze zo nog niet eerder tegen gekomen, bediening die alles weet op te noemen, echt top! De gerechtjes waren echt heerlijk en ze doen hier niet aan hout naar het bos dragen. Van champignonsoep tot sukade stamppot tot heerlijke gamba risotto balletjes, echt alles was op!  De houten planken waren helemaal leeg, dus op naar de volgende ronde. 
Plank “Fish it is” & een plank “Vleesch-visch worden besteld. Op de plank “Fish it is” vind je de volgende gerechtjes: Oosters gemarineerde zalm, Gamba’s in chiliroomsaus, Calamaris, Salade niÇoise en Gamba risottoballetjes. Ook deze planken zijn mooi en simpel opgemaakt en het gerechtje Oosterse gemarineerde zalm smaakt echt heerlijk! Daarin tegen valt de makreel helaas vies tegen, die was wel heel erg droog en niet romig zoals die hoort te zijn.

Naast het gezellig praten, eten en drinken met elkaar pakken we ook de kans om even de keuken te bespioneren. Ondanks dat het eten heerlijk is, zie ik toch jammer genoeg vette minpunten. Waarom nou toch? Helaas toch niet al het hout is van timmerhout... Waarom loopt het keuken personeel in trainingsbroeken en op gympies? Waar zijn die koksbroeken, veiligheidswerkschoenen en mutsjes? (hoop dat ze dit snel veranderen)

Tijd voor de dessertplank “Toeti va bene” Creme brulee, Pannacotta, huisgemaakte dadeltaart en Vanille-ijs met chocoladesaus. Wauw die dadeltaart is echt goed! Aan tafel barst de discussie los over de Creme brulee en de Pannacotta, wel of niet zelfgemaakt en wel of niet goed van smaak? Meneer vond hem iets te melkachtig en Mevrouw had niet de Creme brulee en een Pannacotta op 1 plank gedaan, maar een ander item zoals bijvoorbeeld een vruchtenbavaroise, omdat Creme brulee  en Pannacotta allebei vanilleachtig zijn. Meneer & Mevrouw vonden dat het dessert iets meer aandacht had mogen hebben. 

Eind conclusie: ze hebben de plank niet mis geslagen bij Oh Lobo! 

Met maar een paar aandachtspuntjes, heb je in dit restaurant echt een heerlijke en gezellige avond. 
Meneer en Mevrouw gaan terug naar hun houten hutje en branden daar gezellig nog even de houtkachel, omdat Mevrouw daar zo van houd.

www.ohlobo.nl

Geen opmerkingen:

Een reactie posten