maandag 20 oktober 2014

Van feest naar beest, terug van weg geweest.



Plaats: Bussum
Restaurant: La Cubanita

Daar staan we dan Meneer & Mevrouw terug van weg geweest, het was even vliegen vanuit Bali (een walhalla wat betreft smaken, bereidingswijze en de passie die je terug proeft in de gerechten daar) maar we zijn er weer. Nu terug in de realiteit staan we recht voor La Cubanita in hartje Bussum. Een smal tapas restaurantje wat vanaf buiten eruit ziet alsof het stampens vol zit op de doordeweekse dinsdag. In de volksmond word dit restaurantje ook wel bestempeld met de titel vreetschuur. All you can eat voor een prijs van 17,50 excl. drankjes en dessert. We lopen door de zaak heen en vinden achterin een tafeltje voor 2. Hier kunnen Meneer&Mevrouw rustig bekritiseren,  beoordelen, berispen en recenseren.  We schuiven onze stoel aan, pakken de bestel kaartjes van tafel en bladeren door het gerechtenblaadje. 


Het werkt hier een beetje het zelfde als bij de sushi restaurants. Voor de gene die geen sushi lusten en dat systeem dus niet kennen zal ik het even kort uitleggen. Je hebt een menu kaart en een bestel kaartje. Per ronde dat je besteld zoek je 2 gerechten per persoon uit. Je mag zoveel rondes bestellen als je zelf wilt maar niet opgegeten gerechten kost je 2,50 extra. Leef je uit!

We beginnen rustig en bestellen alle twee nr. 11 Carpaccio con pesto, Carpaccio met pestodressing. Best lekker, alleen vinden we de pestodressing niet goed terug. We proeven eigenlijk alleen kaas en vlees.  Mevrouw gevolgd door nr. 14 Filete de pechuga de pato ahumado, Gerookte eendenborst met frambozendressing. Mevrouw kijkt me lieflachend aan en zegt ik hou van.......frambozendressing. Nou die valt dus in de smaak. Meneer heeft nr. 16 de Vitello Tonato, Dun gesneden kalfsvlees met tonijnmayonaise. Ook die viel  zeker in de smaak en was dus ook zo op!

We zijn erg eensgezind en nemen alle 2 nr. 23 Pollo rebozado con miel y mostaza, (hele mond vol maar eigenlijk is het) Krokante kipfiletstukjes met honing mosterd. Hier van kregen we vergeleken met de rest relatief veel en klapte ook als een bom in je maag. Qua smaak OK alleen miste we de mosterd en proefde we alleen honing.  Voor de afwisseling nemen we alle 2 weer iets anders, Meneer neemt nr. 30 champinones rellenos de carne picada, champignons gevuld met gehakt (waren erg lekker). Mevrouw nam nr. 21 de Solomillo de cerdo con salsa dulce, Varkenshaasmedaillons met een zoete portsaus. Voor een portsaus was die inderdaad verdomt zoet en wat te weinig port smaak. 

Als afsluiter nam mevrouw nr. 17 Pinchitos de pollo con mojo, Kipspiesjes met mojo saus. Wij vonden het alle 2 een beetje een aparte saus, beetje zurig en niet zo heel geslaagd. Meneer nam als afsluiter nr.32 Jamon cocido a la plancha, gebakken beenham met lichte mosterd saus. Die vond hem iets  wat aan droge kant alsof die er al tijdje lag maar qua smaak goed. En daarnaast nr. 35. Croquetas de gamba´s, garnalenkroketjes met dillesaus. Volgens mij was de dillesaus op en kreeg ik een andere saus, anders was dit hele aparte dillesaus die niet smaakte naar dille maar meer als cocktailsaus en er ook zo uitzag. Verder qua smaak was het prima.
Echt ruimte voor een toetje is er niet meer, we zitten alle 2 tot de nok toe vol en kunnen nog net aan naar de kassa rollen om te betalen (45 euro incl. 2 drankjes). Onderweg naar de auto is 1 ding zeker we gaan hier in Nederland niet meer zo lekker eten als in Bali. Wat een smaken heb je daar, de cashewnotenkip bijvoorbeeld en de soto ayam waren heerlijke smaakbommetjes.
Meneer & Mevrouw denken wel stiekem met heimwee terug aan dat moment.

www.lacubanita.nl

Geen opmerkingen:

Een reactie posten