Plaats: Leusden
Restaurant: Croy Sterrenbosch
We
komen aanrijden bij een goed uitziend restaurant. Via via hebben we gehoord dat
je daar op maandag een 3-gangen menu kan eten voor € 13, 95. Nou, dan gaan wij
eens checken wat de chef er weet uit te persen voor dat budget. En krijg je ook
nog wat fatsoenlijks voor die prijs??
Zitten
we toch eventjes, heerlijk met een zonnetje op het terras met uitzicht op een
bosrijk gebied. We krijgen de kaart en kijken waar we uit kunnen kiezen en dat
is meer dan ik verwacht had. Aan sommige gerechten zat ook deze x weer een
meerprijs (logisch zodat ze net niet failliet gaan).
We
dachten laten we eens gek doen. Meneer lust wel de licht pittige tomatensoep met
balletjes. Mevrouw nam deze keer in plaats van de Carpaccio het pasteitje met
ragout van kip en champignons. De soep was lekker en de ballen waren zelf
gedraaid, alleen kon ik niks licht pittigs ontdekken. Ook Mevrouw vind het
pasteitje smakelijk, maar de opmaak kon wat meer aandacht hebben. Maar goed we
moeten niet vergeten dat we 13,95 betalen.
Als hoofdgerecht
bestelde Mevrouw de varkenshaas (medium cuison, garing) met champignon roomsaus
en Meneer de Croy burger met een
gebonden uien jus . Nou over het hoofdgerecht heeft Meneer niet te klagen, echt
lekker en de presentatie was ook prima in orde. Die uiensaus was echt top! Het jammere
is dan weer dat Mevrouw die varkenshaas medium vraagt en hem doorgebakken
krijgt. We stuurden hem terug en kregen al snel een nieuwe varkenshaas. Er leek
weinig verschil in te zitten maar deze was medium/welldone dus in zekere zin
verbetering. Garnituur was niks op aan
te merken, krieltjes met mayo in een leuk bamboe bakje en frietjes.
Tot
nu toe weinig te klagen (dat is jammer, want daar zijn we wel erg goed in).
Maar bij het dessert was het toch echt raak. Na ongeveer 45 minuten te hebben gewacht dachten we “het
ijs is op” en vroegen dus aan het meisje
van de bediening “hoelang gaat het nog duren?”. Als antwoord gaf ze “ik ben
vanavond alleen van de drankjes ophalen, maar ik ga het even vragen, het is
alleen niet al te GEZELLIG in de keuken”. Meneer & Mevrouw kijken elkaar
aan en weten precies wat dat betekent. De BEDIENING of de KEUKEN zit in de
zeik. Op die vraag zullen we nooit antwoord krijgen, maar lachen konden we er
wel om!
Nu
verder met het dessert, dat we nu voor ons hebben staan. Nou, echt te spreken
ben ik er niet over en Mevrouw ook niet. We vinden de presentatie zwak van
beide gerechten.
Mevrouw
heeft de ” dame blanche” en Meneer het “Zomers dessert met Croy aardbeien”.
Het dessert van meneer oogt saai, meer als een dessert wat ik thuis na
me stamppot eet. MAAR de echte kritiek lag bij het kaasplankje dat werd besteld
door iemand bij ons aan tafel: dat kon echt niet! Kaas met sla, tomaat en
komkommer. En stroop? Ja, stroop voor over je pannenkoek! Nou, de pannenkoek
die dat bedacht heeft, kan er geen kaas van maken. En het zou dus geen gemis
zijn om die van het menu af te halen. Bij kaas hoort appelstroop, geen stroop
voor over de pannenkoek. Dat is een essentieel verschil.
De
bediening tot slot. Voor de wat oudere man (hoofd bediening?) pluspunten. Maar
de rest mag een cursus gastgericht werken gaan volgen. Want die snappen er geen
Croy van. Ik denk dat we daarom koffie van het huis kregen als goedmaker. Maar
wat we niet mogen vergeten: we eten voor € 13,95 en met drankjes lopen we voor
ieder 20 euro de deur uit. Zeg nou zelf.. dat is geen geld. Leuk voor een
keertje op de maandag, maar er is flink werk aan de winkel “Croy”.
Meneer
& Mevrouw gaan op weg naar huis voor een borrel en de buis.
www.desmaakvancroy.nl

Geen opmerkingen:
Een reactie posten