maandag 20 oktober 2014

Een gezellige chaos in Leusden



Plaats: Leusden
Restaurant: Croy Sterrenbosch


Aan verbeterpunten bij Croy is geen gebrek, maar laat ik bij het begin beginnen.
We komen aanrijden bij een goed uitziend restaurant. Via via hebben we gehoord dat je daar op maandag een 3-gangen menu kan eten voor € 13, 95. Nou, dan gaan wij eens checken wat de chef er weet uit te persen voor dat budget. En krijg je ook nog wat fatsoenlijks voor die prijs?? 

Zitten we toch eventjes, heerlijk met een zonnetje op het terras met uitzicht op een bosrijk gebied. We krijgen de kaart en kijken waar we uit kunnen kiezen en dat is meer dan ik verwacht had. Aan sommige gerechten zat ook deze x weer een meerprijs (logisch zodat ze net niet failliet gaan).  

 

We dachten laten we eens gek doen. Meneer lust wel de licht pittige tomatensoep met balletjes. Mevrouw nam deze keer in plaats van de Carpaccio het pasteitje met ragout van kip en champignons. De soep was lekker en de ballen waren zelf gedraaid, alleen kon ik niks licht pittigs ontdekken. Ook Mevrouw vind het pasteitje smakelijk, maar de opmaak kon wat meer aandacht hebben. Maar goed we moeten niet vergeten dat we 13,95 betalen.

Als hoofdgerecht bestelde Mevrouw de varkenshaas (medium cuison, garing) met champignon roomsaus  en Meneer de Croy burger met een gebonden uien jus . Nou over het hoofdgerecht heeft Meneer niet te klagen, echt lekker en de presentatie was ook prima in orde. Die uiensaus was echt top! Het jammere is dan weer dat Mevrouw die varkenshaas medium vraagt en hem doorgebakken krijgt. We stuurden hem terug en kregen al snel een nieuwe varkenshaas. Er leek weinig verschil in te zitten maar deze was medium/welldone dus in zekere zin verbetering.  Garnituur was niks op aan te merken, krieltjes met mayo in een leuk bamboe bakje en frietjes.

Tot nu toe weinig te klagen (dat is jammer, want daar zijn we wel erg goed in). Maar bij het dessert was het toch echt raak. Na ongeveer  45 minuten te hebben gewacht dachten we “het ijs is op” en vroegen dus  aan het meisje van de bediening “hoelang gaat het nog duren?”. Als antwoord gaf ze “ik ben vanavond alleen van de drankjes ophalen, maar ik ga het even vragen, het is alleen niet al te GEZELLIG in de keuken”. Meneer & Mevrouw kijken elkaar aan en weten precies wat dat betekent. De BEDIENING of de KEUKEN zit in de zeik. Op die vraag zullen we nooit antwoord krijgen, maar lachen konden we er wel om!

Nu verder met het dessert, dat we nu voor ons hebben staan. Nou, echt te spreken ben ik er niet over en Mevrouw ook niet. We vinden de presentatie zwak van beide gerechten. 
Mevrouw heeft de ” dame blanche” en Meneer het “Zomers dessert met Croy  aardbeien”.  Het dessert van meneer oogt saai, meer als een dessert wat ik thuis na me stamppot eet. MAAR de echte kritiek lag bij het kaasplankje dat werd besteld door iemand bij ons aan tafel: dat kon echt niet! Kaas met sla, tomaat en komkommer. En stroop? Ja, stroop voor over je pannenkoek! Nou, de pannenkoek die dat bedacht heeft, kan er geen kaas van maken. En het zou dus geen gemis zijn om die van het menu af te halen. Bij kaas hoort appelstroop, geen stroop voor over de pannenkoek. Dat is een essentieel verschil.

De bediening tot slot. Voor de wat oudere man (hoofd bediening?) pluspunten. Maar de rest mag een cursus gastgericht werken gaan volgen. Want die snappen er geen Croy van. Ik denk dat we daarom koffie van het huis kregen als goedmaker. Maar wat we niet mogen vergeten: we eten voor € 13,95 en met drankjes lopen we voor ieder 20 euro de deur uit. Zeg nou zelf.. dat is geen geld. Leuk voor een keertje op de maandag, maar er is flink werk aan de winkel “Croy”.
 
Meneer & Mevrouw gaan op weg naar huis voor een borrel en de buis.

www.desmaakvancroy.nl






Geen opmerkingen:

Een reactie posten