Plaats: Bussum
Restaurant: De Gasterij van Bussum
Tonnetje rond! Zo lopen we restaurant De Gasterij uit. Ze hebben een leuke menukaart met op dinsdag, woensdag & donderdag een speciaal menu voor 23 euro 50. Van binnen ziet het restaurant er top uit, stijlvol ingericht, geen oudbollig geneuzel. Nog voor we besteld hebben krijgen we een amuse die in de smaak valt. Het is een met zoete aardappel gevulde champignon op een klein bordje. Verrassend & erg lekker van smaak!
Het meisje van de bediening kwam onze bestelling opnemen. Mijn meisje bestelde de Carpaccio om die ook hier uit te proberen en ik bestelde de zalmtartaar met zoetzure groente. De zalmtartaar in zijn geheel smaakte goed alleen de tartaar op zich was niet of licht aangemaakt met peper en zout en deed dus flauw aan. Terwijl dat niet zo is als je het gerecht in zijn geheel eet. Toen de Carpaccio op tafel kwam dachten we allebei: '' waarom nou die taaie vlokken Parmazaan kant en klaar uit zak, waarom nou niet even zelf schaven. Dat verdubbelt de kwaliteit van je Carpaccio met enkel één extra handeling. De Carpaccio zou iets meer peper kunnen hebben en had iets minder groot gemogen voor die prijs.
Ze proppen je hier helemaal vol! We krijgen een klein tussengerechtje "een bloemkool - kerriesoepje vertelde ze'' geserveerd in een leuk klein glaasje. Het enige wat we misten is iets van groen (kervel) erin of erop, zou het net even wat meer af maken. Maar je mag een gegeven paard niet in de bek kijken en de smaak was erg lekker!
Biefstuk met pepersaus medium pangebakken graag voor meneer & met Pesto gegratineerde kabeljauw met beurre blanc saus voor mevrouw. We nemen onze eerste happen en mevrouw kijkt me aan en zegt ''volgens mij is de vis niet gaar''. De vis was inderdaad niet gaar en dus erg glazig. Het bediend meisje nam het goed op en nam rustig de borden mee terug. Het duurde even maar we kregen ze terug. Na nog wat hapjes was mijn meissie nog niet te spreken er de vis, die helaas niet dagvers kan zijn geweest. Ik, als heer, bood de helft van mijn biefstukje aan. Het bedienend meisje kwam checken of het nu wel naar wens was. We zeiden netjes dat het visje niet naar binnen wou glijden en op het droge bleef liggen. Ze bleef kalm en bedacht een oplossing door een biefstukje aan te bieden. Heel goed opgelost, wij weten hoe vervelend het kan zijn als je iets terug krijgt. Soms gaat dat al scheldend en tierend in de keuken. Het garnituur van de hoofdgerechten was top, knapperige aardappeltjes en smaakvolle bloemkool in kaassaus!
Nou, na even een kleine pauze te hebben gehad
(die konden we wel gebruiken na de hoofdgerechten), zei ik tegen mevrouw ''Ik
word dik schat, moet je kijken wat een bolle buik!'' Wilt u nog een dessert?
Nou dat wordt wat proppen, maar dat lust ik heus nog wel! Zij nam een kopje
koffie en ik bestelde de Clafoutis *met citroen ijs. Ik ben dol op citroen ijs
en moet dus even checken of die ook hier door de strenge keuring komt. En dat
komt'ie hoor, met volle glorie! Fris, 'lekker' zuur, zacht qua structuur. Ben gewoon
zowaar aan het rijmen door al het enthousiasme! De opmaak vond ik ook erg leuk,
strak! Alleen jammer van de slagroom uit spuitbus. Dat klopt toch niet, doe het
nou gewoon even zelf tikken!
Ondanks het gevecht met de vis, dat netjes werd opgelost, hebben we goed gegeten en was de bediening vriendelijk. De prijs kwaliteit verhouding was in orde. Als je voor een leuk prijsje wil eten kan je hier terecht.
Meneer & Mevrouw gaan voldaan richting huis. Bedankt!
Ondanks het gevecht met de vis, dat netjes werd opgelost, hebben we goed gegeten en was de bediening vriendelijk. De prijs kwaliteit verhouding was in orde. Als je voor een leuk prijsje wil eten kan je hier terecht.
Meneer & Mevrouw gaan voldaan richting huis. Bedankt!
*Clafoutis van kersen
Een clafoutis is een
Frans gebak van kersen, dat als nagerecht wordt gegeten. Het wordt gemaakt met
kersen, die worden overgoten met een beslag van eieren, melk, bloem en suiker.
Sommige varianten bevatten ook gesmolten boter of room. Clafoutis wordt in de
oven gebakken en lauw geserveerd.
Omdat het beslag lijkt op
pannenkoekenbeslag, lijkt de Clafoutis op een dikke, gevulde pannenkoek
Geen opmerkingen:
Een reactie posten