maandag 26 mei 2014

Eet je buik rond in Epe



Plaats: Epe
Restaurant/hotel: Golden Tulp hotel Epe


Met een volle uitpuilende buik lopen we door het restaurant terug naar de hotel kamer, terwijl we opstaan en weg willen lopen, horen we een tafeltje naast ons zeggen “mogen wij de toetjes kaart?” waarop de ander aan de tafel zegt “dat heet toch een dessert kaart” heel goed dame! Dat heet inderdaad de dessertkaart. Met een glimlach lopen we terug naar de hotel kamer. We hadden een 3-gangen menu, we konden bij elke gang kiezen uit 3 mogelijkheden. De “lekker” de “heerlijk” of de “culinaire” categorie. Er zat wel een meerprijs aan bij de “heerlijk “+ € 2,50 & “culinaire” + € 5,00 gang wat op zich logisch is. Want wie culinair wilt eten moet meer betalen.

Vooraf had mevrouw de Carpaccio zoals ze hem graag lust, zonder poes pas maar wel op smaak, wat soms nog vrij lastig blijkt te zijn. Vaak te weinig zout, peper en zonder pijnboompitten was ook hier het geval. Maar des al niet te min, toch pluspunten voor de “gewone” carpaccio zoals die bedoeld is. Ikzelf had de licht gebonden aspergesoep, ik heb gewoon een zwak voor asperges.  De soep ging er zo in, smaak was perfect (niet zo lekker als mijn oude souschef hem maakte maar dat kan ook niet). Pas toen ik hem op had en verder keek dan de asperge lang is, dachten me vrouw en ik op hetzelfde moment: wat zit het eigenlijk in een lullig kommetje. Voor zo’n restaurant verwacht je wel een echt soep bord. Waarna uiteindelijk de grap kwam “je hebt toch geen bord voor je kop” haha. Hoe dan ook hij was in ieder geval niet te vinden onder de soep.

Als hoofdgerecht bestelde ze het stoofpotje lamsvlees omdat me meissie dat op werk ook maakt en ja die moet even geproefd worden. Het vlees was goed mals maar bind hem nou gewoon een beetje af, het is toch geen soep... Helaas een minpuntje. Ik zei “doe mij maar de kipsaté”, niks boven een lekkere kipsaté! Perfect niks op aan te merken! (kan ook niet, als je die verpest betaal ik de rekening niet).
Voor meneer een dessert? Jazeker! De “Crème Brulee met limoen van leerling Tim”, zo stond het op de kaart. Nou laat maar proeven dan! Lekker maar wat machtig en ik kan niet goed ontdekken of het nou een zelfgemaakte Crème Brulee is of één uit een pakje met limoen erdoor geraspt. Ik ga maar uit van leerling Tim zijn recept. De brownie iets te droog voor een kenner, maar qua smaak prima. Mijn vrouw nam de stroopwafelparfait. Ook smaakvol maar het was wel wat zoeken naar de stroopwafel smaak en zeg nou eerlijk dat is toch wel een vereiste als je er die naam aangeeft.

Al met al, goed gegeten en bediening was vriendelijk. En eindelijk weer eens bediening die er iets van snapte. Netjes, vriendelijk, en net even dat beetje extra aandacht. Als voorbeeld aankomen lopen met stokbrood en toch even mijn mes recht leggen, die ik natuurlijk met mijn onrustige vingers had scheef gelegd. Toppertje! Als je er daarvan 3 in je bedrijf hebt zitten mag je in je handjes wrijven.

Conclusie! Smaak: goed!, bediening: top!, uitstraling: vers! Meneer & mevrouw hebben lekker en goed gegeten. Bedankt!


Kijk voor meer info:
 http://www.goldentulipepe.nl/nl

Geen opmerkingen:

Een reactie posten