Plaats: Epe
Restaurant/hotel: Golden Tulp
hotel Epe
Met
een volle uitpuilende buik lopen we door het restaurant terug naar de hotel
kamer, terwijl we opstaan en weg willen lopen, horen we een tafeltje naast ons
zeggen “mogen wij de toetjes kaart?” waarop de ander aan de tafel zegt “dat
heet toch een dessert kaart” heel goed dame! Dat heet inderdaad de
dessertkaart. Met een glimlach lopen we terug naar de hotel kamer. We hadden
een 3-gangen menu, we konden bij elke gang kiezen uit 3 mogelijkheden. De
“lekker” de “heerlijk” of de “culinaire” categorie. Er zat wel een meerprijs
aan bij de “heerlijk “+ € 2,50 & “culinaire” + € 5,00 gang wat op zich
logisch is. Want wie culinair wilt eten moet meer betalen.
Vooraf
had mevrouw de Carpaccio zoals ze hem graag lust, zonder poes pas maar wel op
smaak, wat soms nog vrij lastig blijkt te zijn. Vaak te weinig zout, peper en
zonder pijnboompitten was ook hier het geval. Maar des al niet te min, toch
pluspunten voor de “gewone” carpaccio zoals die bedoeld is. Ikzelf had de licht
gebonden aspergesoep, ik heb gewoon een zwak voor asperges. De soep ging er zo in, smaak was perfect
(niet zo lekker als mijn oude souschef hem maakte maar dat kan ook niet). Pas
toen ik hem op had en verder keek dan de asperge lang is, dachten me vrouw en
ik op hetzelfde moment: wat zit het eigenlijk in een lullig kommetje. Voor zo’n
restaurant verwacht je wel een echt soep bord. Waarna uiteindelijk de grap kwam
“je hebt toch geen bord voor je kop” haha. Hoe dan ook hij was in ieder geval
niet te vinden onder de soep.
Als
hoofdgerecht bestelde ze het stoofpotje lamsvlees omdat me meissie dat op werk
ook maakt en ja die moet even geproefd worden. Het vlees was goed mals maar
bind hem nou gewoon een beetje af, het is toch geen soep... Helaas een
minpuntje. Ik zei “doe mij maar de kipsaté”, niks boven een lekkere kipsaté!
Perfect niks op aan te merken! (kan ook niet, als je die verpest betaal ik de
rekening niet).
Voor
meneer een dessert? Jazeker! De “Crème Brulee met limoen van leerling Tim”, zo
stond het op de kaart. Nou laat maar proeven dan! Lekker maar wat machtig en ik
kan niet goed ontdekken of het nou een zelfgemaakte Crème Brulee is of één uit
een pakje met limoen erdoor geraspt. Ik ga maar uit van leerling Tim zijn
recept. De brownie iets te droog voor een kenner, maar qua smaak prima. Mijn
vrouw nam de stroopwafelparfait. Ook smaakvol maar het was wel wat zoeken naar
de stroopwafel smaak en zeg nou eerlijk dat is toch wel een vereiste als je er
die naam aangeeft.
Al
met al, goed gegeten en bediening was vriendelijk. En eindelijk weer eens
bediening die er iets van snapte. Netjes, vriendelijk, en net even dat beetje
extra aandacht. Als voorbeeld aankomen lopen met stokbrood en toch even mijn
mes recht leggen, die ik natuurlijk met mijn onrustige vingers had scheef
gelegd. Toppertje! Als je er daarvan 3 in je bedrijf hebt zitten mag je in je
handjes wrijven.
Conclusie!
Smaak: goed!, bediening: top!, uitstraling: vers! Meneer & mevrouw hebben
lekker en goed gegeten. Bedankt!
Geen opmerkingen:
Een reactie posten