Plaats: Epe
Restaurant/brasserie: De
Hertenkamp
We
waren er ‘s middags al een drankje wezen doen, en als we dan toch een drankje
doen, waarom dan niet even op de menu kaart kijken wat deze chef-kok allemaal
op de kaart heeft gezet. Wat we zien is een best leuke menukaart.
Gevarieerd en een aansprekende prijs.
24,50 voor 3 gangen keuze menu. We zitten lekker in het zonnetje op het terras
tussen de bomen, lekker rustig en geen tot weinig verkeer langs een weg die je
nauwelijks hoort, het enige wat me zou kunnen storen zijn de fanatiek
tetterende vogels. Bij het betalen binnen oogt de stijl wat oubollig maar dat
mag de pret niet drukken, de menukaart ziet er goed uit. We maakte een
reservering voor die avond om klokslag 7 uur.
We
kwamen een halfuurtje eerder dan gepland maar dat was geen probleem. Al ging
het toch gelijk mis. We gingen zitten, en er kwam een jonge jongen aan lopen en
vroeg hebben jullie gereserveerd. Waarop mevrouw zei “ja om 7 uur, we zijn iets
eerder” waarop de jonge zei ”wilt u wachten op de rest” meneer & mevrouw
keken elkaar even vragend aan en snapte er niks meer van. Na de miscommunicatie
lachend hebben opgelost was het tijd om te bestellen.
Mevrouw
maakt de keuze voor: de eend teri-jakkie met eend loempia, wat geserveerd werd
op mooi passend bordje. Het was verbazend smaakvol, al doet de naam jakkie
anders vermoeden. Ikzelf nam de dungesneden kalf met tonijnmayonaise wat bij
mij ook erg in de smaak viel. Dat beloofd wat voor het hoofdgerecht!
Ik
wou graag de kalf entrecote maar die was jammer genoeg uitverkocht, mijn
antwoord was “dat is jammer, doe dan maar de zalm” wat ik eigenlijk bedoel is
“toch jammer dat dat niet even van te voren gemeld word”. Mijn vrouw nam de
varkenshaas met roquefort saus. Het tempo waarop de gangen achterelkaar
aankwamen was prima. Honger! Honger! Daar kwamen de hoofdgerechten!
Ik
begon gelijk met bunkeren en na paar happen besefte ik waar is me aardappel
garnituur eigenlijk? Ik vroeg het aan het meisje en die zei “als het goed is
komen de frietjes eraan ik ga even voor u kijken” toppie! En ja hoor, krokant
gebakken frites, sla en mayo kwam op tafel. Mevrouw zei tegen me “wat valt je
op?” ik zei “geen idee, tot nu toe niks ik heb honger” ze zegt “de groente er
is niks mee gedaan”. En nou en of er was niks mee gedaan, ja dat was toch wel
een beetje jammer chef-kok. Waarom niet even in de boter warm maken en een
peper en zoutje kan geen kwaad.
Voor
het dessert hadden meneer & mevrouw het zelfde, de krokante banaan met
bananen sorbetijs. Een leuk en simpel opgemaakt dessert bordje met een canelle
slagroom wat meer op licht geslagen boter leek tot walging van mevrouw. Hoe kun
je die niet zien? Waarom geef je dit mee? Daar moet je niet te licht over
denken!
Ondanks
de af en toe wat knullige bediening & wat slordigheidjes van de keuken
hebben we heerlijk in het zonnetje buiten in het bos gegeten. En voor het geld
hoef je het niet te laten, we hadden een prima avond voor juiste hoeveelheid
geld.
Namens meneer & mevrouw bedankt!
kijk voor meer info:
Geen opmerkingen:
Een reactie posten