zondag 25 mei 2014

Tussen de bomen eten in Epe



Plaats: Epe
Restaurant/brasserie: De Hertenkamp



We waren er ‘s middags al een drankje wezen doen, en als we dan toch een drankje doen, waarom dan niet even op de menu kaart kijken wat deze chef-kok allemaal op de kaart heeft gezet. Wat we zien is een best leuke menukaart. Gevarieerd  en een aansprekende prijs. 24,50 voor 3 gangen keuze menu. We zitten lekker in het zonnetje op het terras tussen de bomen, lekker rustig en geen tot weinig verkeer langs een weg die je nauwelijks hoort, het enige wat me zou kunnen storen zijn de fanatiek tetterende vogels. Bij het betalen binnen oogt de stijl wat oubollig maar dat mag de pret niet drukken, de menukaart ziet er goed uit. We maakte een reservering voor die avond om klokslag 7 uur.

We kwamen een halfuurtje eerder dan gepland maar dat was geen probleem. Al ging het toch gelijk mis. We gingen zitten, en er kwam een jonge jongen aan lopen en vroeg hebben jullie gereserveerd. Waarop mevrouw zei “ja om 7 uur, we zijn iets eerder” waarop de jonge zei ”wilt u wachten op de rest” meneer & mevrouw keken elkaar even vragend aan en snapte er niks meer van. Na de miscommunicatie lachend hebben opgelost was het tijd om te bestellen.

Mevrouw maakt de keuze voor: de eend teri-jakkie met eend loempia, wat geserveerd werd op mooi passend bordje. Het was verbazend smaakvol, al doet de naam jakkie anders vermoeden. Ikzelf nam de dungesneden kalf met tonijnmayonaise wat bij mij ook erg in de smaak viel. Dat beloofd wat voor het hoofdgerecht!

Ik wou graag de kalf entrecote maar die was jammer genoeg uitverkocht, mijn antwoord was “dat is jammer, doe dan maar de zalm” wat ik eigenlijk bedoel is “toch jammer dat dat niet even van te voren gemeld word”. Mijn vrouw nam de varkenshaas met roquefort saus. Het tempo waarop de gangen achterelkaar aankwamen was prima. Honger! Honger! Daar kwamen de hoofdgerechten!
Ik begon gelijk met bunkeren en na paar happen besefte ik waar is me aardappel garnituur eigenlijk? Ik vroeg het aan het meisje en die zei “als het goed is komen de frietjes eraan ik ga even voor u kijken” toppie! En ja hoor, krokant gebakken frites, sla en mayo kwam op tafel. Mevrouw zei tegen me “wat valt je op?” ik zei “geen idee, tot nu toe niks ik heb honger” ze zegt “de groente er is niks mee gedaan”. En nou en of er was niks mee gedaan, ja dat was toch wel een beetje jammer chef-kok. Waarom niet even in de boter warm maken en een peper en zoutje kan geen kwaad.

Voor het dessert hadden meneer & mevrouw het zelfde, de krokante banaan met bananen sorbetijs. Een leuk en simpel opgemaakt dessert bordje met een canelle slagroom wat meer op licht geslagen boter leek tot walging van mevrouw. Hoe kun je die niet zien? Waarom geef je dit mee? Daar moet je niet te licht over denken!
Ondanks de af en toe wat knullige bediening & wat slordigheidjes van de keuken hebben we heerlijk in het zonnetje buiten in het bos gegeten. En voor het geld hoef je het niet te laten, we hadden een prima avond voor juiste hoeveelheid geld. 

Namens meneer & mevrouw bedankt!





kijk voor meer info:

Geen opmerkingen:

Een reactie posten